Jõulukapsad punasest kapsast tähtaniisiga

Jõulukapsad punasest kapsast tähtaniisiga

4 portsjonit

0,5 kg punast kapsast

3 spl FoodStudio veiserasva

2 tähtaniisi

1 kaneelikoor

jahvatatud musta pipart

2-3 küüslaugu küünt

1 tl soola

3 spl pruuni suhkrut

0,2 l punast veini

5 spl palsamiveiniäädikat

0,5 l vett

2 oksa värsket rosmariini

0,5 apelsini koor

7 kadakamarja

VALMISTAMINE

Jõulukapsast võib juba pimedatel oktoobri õhtutel valmistama hakata, sest veebruaris enam niikuinii ei taha. Kui säärane vürtside ja ürtide kasutamine võib olla omane sulle endale, siis rasva nüanss kapsa hautamisel on puha vanaemade nipp.

Viiluta punane kapsas. Sulata paksupõhjalise poti põhjas rasv, lisa vürtsid, apelsini koor ja keeruta tulises rasvas mõned minutid.

Lisa viilutatud kapsas, küüslaugu küüned, sool ja suhkur. Vala peale vein, palsamiveiniäädikas ning lase kaane all haududa, kuni kapsas on pehme. Pool tunnikest kindlasti.

Tee vajalik maitsekorrektuur soola või suhkruga ja serveeri kasvõi mulgipudru kõrvale!

* Selle kapsa kõrvale passib hästi nii gravy, aga ka punase veini kaste.

FoodStudio_veiserasv