Salat spargli, redise, edamame ubade ja vutimunadega

Salat spargli, redise, edamame ubade ja vutimunadega

Kogus: neljale

200 g beebispinatit (sobib ka muu salatiroheline)

2 väiksemat või 1 keskmise suurusega suvikõrvits, kuubikuteks tükeldatuna

4-5 redist, õhukeste viiludena

200 g edamame ube (saadaval nt Rimis sügavkülmutatuna)

200 g sparglivarsi, tükeldatuna ja vajadusel puitunud alumine osa koorituna

12 vutimuna

idusid

FoodStudio Herby salatikastet

sidrunimahla

soola ja pipart

VALMISTAMINE

1. Keeda esmalt vutimunad. Selleks kuumuta kastrulis vesi keemiseni, tõsta munad keevasse vette ja keeda 2 minutit 40 sekundit. Kasuta taimerit, et õiget hetke tabada. Jahuta jääkülma vee all ja koori.

2. Tükelda suvikõrvits parajateks tükkideks (ca 2×2 cm külgedega), sega paari supilusikatäie Herby salatikastmega ning sidrunimahlaga. Jäta veidikeseks marineerima.

3. Blanšeeri edamame oad ja spargel. Selleks kuumuta kastrulis soolaga maitsestatud vesi keemiseni, tõsta köögiviljad sinna sisse ja keeda umbes 3-4 minutit. Jahuta jääkülma vee all ja võta oad kaunadest välja.

4. Tõsta suuremasse kaussi salatiroheline, lisa eelnevalt marineeritud suvikõrvits, redis, oad ja spargel. Kalla peale paras kogus Herby salatikaste, sega kõik läbi. Vajadusel maitsesta veel soola ja pipraga.

5. Laota salativaagnale. Lisa poolitatud vutimunad ja idud. Serveeri kohe.