Grillsalat suitsulõhega

Grillsalat suitsulõhega

Kogus: neljale

2 pead väikest rooma salatit

1 suurem avokaado

2 suvikõrvitsat

8 keedetud värsket kartulit

u 250 g kuumsuitsulõhet

u 6 sl FoodStudio Chimmy salatikastet

paar peotäit värskeid salatilehti

VALMISTAMINE

1. Lõika salatipead ja avokaado pikkupidi neljaks sektoriks ja eemalda ettevaatlikult avokaadolt koor ja muidugi ka kivi. Viiluta suvikõrvitsad pikkupidi võimalikult õhukeselt (võid aga lõigata ka lihtsalt ratasteks, kui nii rohkem meeldib).  Poolita kartulid.

2. Pintselda kõik köögiviljad  kergelt u 2 sl kastmega kokku ja grilli madalama kuumuse juures kergelt igast küljest. “Valmis” pole tarvis midagi küpsetada, pigem anda paari minuti jooksul köögiviljadele natuke grillimaitset ja mõni tumedam triip juurde. Kõige pikemalt tahab ehk kuuma saada salat, kuid siingi piisab paarist-kolmest minutist.

3. Jaga köögiviljad taldrikutesse või suuremale vaagnale ning pudista peale suitsulõhe. Tripsuta üle kastmega ja lisa värsked salatilehed. Serveeri kohe, aga midagi ei juhtu, kui köögiviljad ka veidi jahtuvad.