Kinoa ja peedi salat
Kinoa ja peedi salat
Kogus: kahele
2 dl kinoad
2-3 väikest peeti või 1 keskmine
1 punane sibul
50 g Feta juustu
2-3 redist
peotäis mustikad
karulauku või meelepärast rohelist salatit või väikeseid naadilehti vms umbrohtu
1 dl FoodStudio Chimmy salatikastet
2 sl punase veini äädikat
VALMISTAMINE
1. Haki sibul hästi peenikesteks ribadeks ja riivi toores peet jämeda riiviga. Pane sibul ja riivitud peet kaussi ja kalla peale Chimmy salatikaste., lisa punase veini äädikas. Sega hoolega läbi ja ja jäta maitsestuma.
2. Loputa kinoa ja pane potti, lisa vett, nii et kataks teravilja umbes 2 cm võrra. Keeda tasasel tulel, kuni kinoa on pehme ja vedelik imendunud. Loputa jaheda veega ja jäta jahtuma. Nõruta pisut peetidest ja sibulatest tulnud vedelikku ja sega kinoaga, et see muutuks kenaks roosaks.
3. Tõsta salativaagnale kinoa, lisa sibula-peedi segu ja pudista juurde Feta. Haki või rebi juurde roheline ja redised ning puista pinnale mõned mustikad.