Krõbe kana ehk karaage* ramen

Krõbe kana ehk karaage* ramen

2-3 portsjonit

300 g kanafileed

1 spl sojakastet

1 spl mirinit

1 spl saket

2 küüslauguküünt

60 g nisujahu

60 g maisitärklist

õli, frittimiseks

7 cm jupp porru heledat osa

2-3 muna

1 pakk 1 pk FoodStudio ramen puljongit

peotäis spinatit, mangoldit või paksoi lehti

värsket koriandrit

pisut värsket tšillit

1 pakk SantaMaria ramen nuudleid

VALMISTAMINE

Valmis FoodStudio Rameni puljongiga on iga rameni-isu taltsutamine lihtne nagu 1-2-3!

Lõika kanafilee viiludeks või suupärasteks tükkideks. Sega kokku marinaad sojast, mirinist ehk riisiäädikast, võimalusel lisa törts saket ja peeneks hakitud küüslaugust ning sega kanaliha tükkidele. Jäta marineerima vähemasti paariks tunniks, kuni üleöö.

Sega jahu ja maisitärklis ning paneeri kanatükid segus. Kuumuta potis vähemasti 3-4 cm õli ning friteeri tükid, kuni kuldsed. Jäta köögipaberile nõrguma.

Lõika porru hele osa imepeenikesteks ribadeks. Lase potis vesi keema ning keeda kanamuna täpselt 6 minutit ning ehmata jääkülma veega. Koori muna ja poolita.

 

 

Keeda ramen nuudlid pakil antud juhiste kohaselt, kurna (ning nõruta külma vee all). Jaga kausside vahel.

Tõsta kaussi ka mõned spinati, purpurse mangoldi, lehtnaeri ehk paksoi lehed, ribastatud porru, frititud krõbe kana ning poolik muna. Rebi mõned koriandri lehed, vürtsikamat sorti pisirohe ning mõned viilud värsket tšillit.

Vala peale keevkuum FoodStudio rameni puljong ning lurista rõõmuga, sest luristamine on lubatud!

* karaage ramen – ehk friteeritud kanaga ramen

** Kui sul on isu ühe vürtsikama „rameni muna” järgi, siis tee muna valmis eelmisel päeval ja kohe mitu korraga. Jäta kooritud munad marinaadi, mis koosneb 4 spl sojakastmest, 4 spl mirinist ning 250 ml ramen puljongit.

Ramen puljong