Röstitud porgandid apelsini, valge oa kreemi ja bešamell kastmega

Röstitud porgandid apelsini, valge oa kreemi ja bešamell kastmega

4 portsjonit

Täistaimne roog

Lillkapsa ja valge oa kreem:

250 g lillkapsast

230 g valgeid ube

soola

1 dl kaerakreemi

sidrunimahla

15 g taimset võid

kimp noori porgandeid ehk 2 tk sööja kohta

15 g taimset võid

1 apelsini koor ja mahl

jahvatatud musta pipart ja soola

2 pakki FoodStudio Bechamel kastet (vegan)

VALMISTAMINE

Lõika lillkapsas väiksemateks tükkideks ning kasuta ära ka jäme vars. Keeda soolaga maitsestatud vees, kuni pehme. Kurna ja loputa valged oad konservi vedelikust ning lisa potti. Keeda veel mõned minutid, kurna keeduvesi, vala poti sisu blenderisse ning lisa kaerakreem, taimne või ning surista kreemiks. Lisa parasjagu sidrunimahla, maitse järgi soola ning blenderda seni, kuni kreem on siidine.

Pese porgandid ning lõika jämedamad pikuti pooleks ja laota ahjuvormi. Riivi apelsini koort ja pigista mahl porganditele, maitseks veel soola, värskelt jahvatatud pipart ning jaga taimse või killukesed porganditele. Küüpseta ahjus, kuni porgandid on pehmed ning mahl on glasuuriks muutunud porgandite ümber.

Kuumuta potis FoodStudio bešamell kaste. Võid lisada veel pisut värskelt riivitud muskaatpähklit, salvei lehti. Serveeri kaste koos lillkapsa-oa kreemi ja apelsiniste porganditega. Alati võib ka mõned viilud tofut kõrvale praadida või juba ahju porganditele seltsiks panna.

Porganditele puista krõbeduse andmiseks seemnetest, maitseainetest jahvatatud segu ehk dukkah’t. Selleks rösti peotäis päevalilleseemneid koos soola, maitsepärmi, vürtsköömnete, fenkoli seemnete, koriandri ning roosi kroonlehtedega ning jahvata parajaks puruks.

Vegan Bechamel