Tagurpidi sibulapirukas veiserasvaga valmistatud taignaga

Tagurpidi sibulapirukas veiserasvaga valmistatud taignaga

240 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1,5 tl soola

0,5 tl jahvatatud koriandrit

175 g FoodStudio veiserasva

1 muna

vajadusel pisut jääkülma vett

20 pisikest sibulat – nii palju, et ahjuvormi põhi saaks kaetud

praadimiseks FoodStudio kana- või veiserasva

1-2 oksa tüümianit

soola ja pipart

VALMISTAMINE

Sega jahule sool ja küpsetuspulber. Näpi väga külm rasv jahu sisse ning seejärel muna. Vajadusel lisa niipalju jääkülma vett, et moodustub korralik tainas.

Suru tainas lapikuks kettaks ning mähi kilesse ning pane külmkappi, 45 minutiks.

Rulli jahusel laual nii suureks kettaks, et see kataks piruka vormi põhja ja servad. Lõika üleliigne tainas ära.

Kasuta piruka tegemiseks panni, mida võib ka ahjus küpsetamiseks kasutada!

Katte jaoks puhasta pisikesed sibulad koortest ja lõika risti pooleks. Lao sibulad lõikepool all panni põhjale, lisa rasv, sool-pipar, tüümiani lehed ning prae, kuni sibulad on klaasjad.

Rulli külmast võetud tainas lahti ning tõsta sibulatele. Vajuta servad panni sisse ning küpseta 200 kraadi juures, kuni tainas on pealt kuldpruun.

Tõsta ahjust välja ja lase pisut jahtuda. Libista noaga mööda serva, et veenduda, et tainas pole kuhugi kinni jäänud. Pane taldrik pannile „kaaneks“ ning pööra otsustavalt teist pidi, kuni pirukas on taldrikule maandunud. Puista soolahelbeid ja jahvata värskelt musta pipart.

Serveeri pirukas külma hapukoore või lihtsalt klaasi vahuveiniga.

FoodStudio_veiserasv