Veiserasvaga röstitud peedi „friikate” salat sarapuupähklite ja rukola pestoga

Veiserasvaga röstitud peedi „friikate” salat sarapuupähklite ja rukola pestoga

2 portsjonit

2-3 peeti

FoodStudio veiserasva praadimiseks

soola ja pipart

3-4 peeneks hakitud kadakamarja

10 sarapuupähklit

Pestoks:

rukola lehti

peotäis basiiliku lehti

maitse järgi Parmesani

seemneid või pähkleid

sidruni mahla, maitse järgi

õli (olenevalt eelistusest)

Serveerimiseks rukola lehti, marineeritud sibulat või fenkolit

VALMISTAMINE

Pese ja koori toored peedid ning lõika friikartuli sarnasteks tükkideks. Prae pannil rasvas või küpseta ahjus, kuni küpsed ja krõbedad. Maitseks soola, pipart, kadaka marju.

Rösti sarapuupähklid pannil ning jäta jahtuma. Hõõru peopesas koor lahti ning haki puhastatud pähklid laisalt.

Valmista pesto. Selleks pane rukola lehed ja basiilik sauseguri kõrgeservalisse nõusse, lisa küüslauguküüs või kaks,

maitse järgi soola, mandleid, päevalilleseemneid või seedermänniseemneid, mõned viilud Parmesani ning niipalju õli, et oleks mugav sauseguriga töödelda kõik hüva kraam pestoks.

Pigista pisut sidruni mahla ning lisa vajadusel veel soola.

Parmesani asemel võib kasutada ka maitsepärmi helbeid.

Serveeri röstitud peet rukola lehtede, marineeritud sibula või fenkoli, sarapuupähklite ning värskelt valmistatud pestoga.

FoodStudio_veiserasv