Ahjus küpsetatud Rautsi talu värvilised porgandid salvei ja kanarasvaga

Ahjus küpsetatud Rautsi talu värvilised porgandid salvei ja kanarasvaga

4 portsjonit

4-6 värvilist porgandit

soola

3-5 salvei lehte

2 spl FoodStudio kanarasva

VALMISTAMINE

Ahjus röstitud juurikad saavad rasvaga küpsetades selle erilise nüansi, mis meenutab lapsepõlve ja puupliidi ahjus küpsetatud juurvilju. Siia sobivad nii porgandid, kaalikad, pastinaagid aga ka juurseller ning maapirn. Kartulid muidugi ka!

Pese porgandid ning lõika pikkupidi pooleks. Jämedamad veelkord ja tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile.

Sega porganditele pehme rasv ja maitsesta soola ning värskelt jahvatatud pipraga. Poeta salvei lehed porgandite vahele. Sama hästi sobivad ka rosmariin, tüümian, piparrohi ja teised tugevad ürdid.

Küpseta 200 kraadi juures ahjus, kuni porgandid on küpsed, seest pehmed ja pealt krõbedad.

*Kõrvale sobib hästi FoodStudio piprakaste aga ka punase veini kaste ning gravy ehk pruun kaste.

FoodStudio_kanarasv