Kartuli ja kimchi röst
Kartuli ja kimchi röst
2 portsjonit
200 g rusikasuurust kartulit
näpuotsatäis soola
100 g kimchit
35 g riivitud juustu (soovi korral)
jahvatatud musta pipart
35 g kikerherne jahu (aga võid kasutada ka nisujahu, sel juhul ei ole see enam gluteenivaba roog)
lusikatäis FoodStudio kanarasva
VALMISTAMINE
Koori ja riivi kartulid jämeda riiviga ning pigista käte vahel niipalju liigset vedelikku välja, kui jõuad.
Olenevalt kimchi tükkide suurusest, käi vajadusel noaga üle. Kimchi vali just selline, nagu sulle meeldib – vürtsikam või mahedam, happelisem või miks mitte kasutada lihtsalt hapukapsast.
Sega kartulile kimchi, lisa riivitud juust, lisa värskelt jahvatatud pipart, kikerherne jahu ning sega läbi.
Sulata pannil rasv ning tõsta peopesas lapikuks surutud röstid tulisele pannile ja prae kummaltki poolt kuldpruuniks.
Serveeri külma hapukoore, soolakurgi või marineeritud punase sibulaga.
*Hästi passib siia kõrvale ka piprakaste ning juustukaste.