Külasupp
Külasupp
2 porgandit
3 kartulit
2 dl keedetud odrakruupe
mõned varred lehtkapsast
150 g külmutatud rohelisi herneid
750 ml FoodStudio veisepuljongit
soovi korral 100 g peekonit ja maitserohelist
VALMISTAMINE
1. Kui sul keedetud odrakruupe pole kapist võtta, siis tuleb need kõigepealt pehmeks keeta. Enne keetmist tasuks neid loputada ja ka umbes pool tundi külmas vees leotada. Siis võid toimida kahte moodi: keedad kruubid eraldi potis pehmeks ja asud samal ajal supi keetmise juurde või paned odrakruubid esimesena puljongisse keema.
2. Koori ja tükelda porgand ning kartul. Lisa porgand puljongisse. Kui keedad koos kruupidega, siis veendu, et kruubid ja porgand on enamvähem pehmed, kui kartuli lisad.
Lehtkapsal eemalda rootsud ja haki väiksemaks, puista supi sisse. Viimasena lisa herned ja tõsta pott kohe tulelt.
3. Soovi korral prae tükeldatud peekond pannil krõbedaks, nõruta hetkeks majapidamispaberil ja lisa serveerimisel supile.
4. Puista peale meelepärast maitserohelist, till või petersell sobiks siia hästi.