Peedisupp läätsede, veisepuljongi ja pošeeritud munaga

Peedisupp läätsede, veisepuljongi ja pošeeritud munaga

6 portsjonit

1 spl tomatipastat või 2 spl purustatud tomatit

350 g punast peeti

100 g porgandit

100 g kupatatud riisikaid või kuumutatud lehterkukeseeni

0,5 dl pruune läätsesid

750 ml FoodStudio veisepuljongit

100 g kikerherneid, konservist

200 g prae- või suitsuliha

Kui soovi, siis iga sööja kohta üks muna

hapukoor, soovi korral

VALMISTAMINE

Pese ja koori peedid, porgandid. Viiluta ja lõika pikkadeks peenikesteks ribadeks.

Kuumuta poti põhjas tomatipasta, kuni servadest hakkab karamelliseeruma.

Lisa seejärel peedi ja porgandi ribad, läätsed ning seened (riisikad lõika väiksemaks, lehterkukeseened tervelt).

Vala peale veisepuljong ning kui kasutad tomatipasta asemel purustatud tomatit või kasvõi ketšupit, siis lisa see nüüd potti.

Viimasena lisa pestud ja nõrutatud kikerherned ning sõrmede vahel tükkideks murendatud ahju- või suitsuliha või rebitud liha palad.

Keeda mõni minut veel ning serveeri pošeeritud muna, hapukoore või paraja koguse hakitud maitserohelisega.

FoodStudio_veise_PULJONG_350g__EST