Tomatiselt tummine supp läätsede, koriandriseemnete, tšilli ja kuivatatud puravikega

Tomatiselt tummine supp läätsede, koriandriseemnete, tšilli ja kuivatatud puravikega

5-6 portsjonit

Kogus: 750 ml

1/2 mugulsibulat

2-3 küüslauguküünt

õli

1 spl tomatipastat

koriandri seemneid (soovi korral)

2 tl kuivatatud puraviku pulbrit või peaotäis kuivatatud puravikke/musti torbikseeni

0,6 dl läätsesid (must või pruun)

750 ml FoodStudio veisepuljongit

150 g lillkapsast

100 g pastinaaki

1 värske tšilli kaun

500 g purustatud tomatit

VALMISTAMINE

Puhasta ja haki küüslauk ning sibul peeneks-peeneks.

Kuumuta neid poti põhjas õlis, kuni sibul on klaasjas.

Sibulale lisa tomatipasta ning keeruta, kuni tomatipasta hakkab kergelt karamelliseeruma.

Lisa mustad või rohelised läätsed, kuivatatud puravikud või mustad torbikseened või pisut seenepulbrit, koriandri seemned ning seejärel veisepuljong.

Lase kaane all keema tõusta. Kui läätsed on al dente, lisa sekka purustatud tomat ja tšilli kaun.

Järgmisena lisa potti õisikuteks nopitud lillkapsas ning pastinaagi kuubikud, poolitatud värsked kirsstomatid ning peeneks hakitud petersell.

Maitse ning lisa vastavalt vajadusele soola, veel pipart, happe tasakaalustamiseks mett või suhkrut ning serveeri.

FoodStudio_veise_PULJONG_350g__EST