Liivimaa lihaveise romsteek ja peolauakaste rohelise pipraga

Liivimaa lihaveise romsteek ja peolauakaste rohelise pipraga

Seda kastet, aga eriti seda retsepti luues pidasime silmas kedagi, kes armastab patustada hea toiduga ning oskab hinnata kvaliteetset toorainet. Kellelegi, kes on timminud paika medium küpsetusastme veiselihal, aga alles õpib kastmeid kokku keerutama. Seepärast tegime kastme tema eest valmis.

Kogus: 2-le sööjale

1 pk Liivimaa lihaveise romsteek

35 g võid (praadimiseks)

soola ja pipart, maitse järgi

1 pk FoodStudio rohelise pipraga peolauakastet

peotäis kirsstomateid

VALMISTAMINE

Alusta sellest, et võtad liha varem toasooja – ei meeldi sulle ehmatamine, ei meeldi ka lihale.

Lase pann kuumaks minna ning lisa sinna lahke kogus võid. Sulata või, lase lausa kergelt karamelliseeruma minna ning tõsta lihatükk tulise või sisse. Ära rohkem liha sega. Las praeb. Lisa peotäis tomateid pannile, et oleks ikka värvi ka!

Mõne minuti pärast võid piiluda, kas liha pind on pruunistunud. Kui on, keera liha ümber ja puista pinnale sool ja jahvata pipart.

Pruunista ka teist külge seni, kuni oled tooniga rahul. Tõsta liha lõikelauale rahunema. Anna talle 10 minutit aega.

Seni rebi oma uuelt peolauakastme pakilt ots maha ning vala kaste potti, keera tuli alla ja lase keema tõusta. Rohelise pipra maitse on tal aus, aga kui tahad, et midagi hamba all ka üllataks, siis viska mõned pipraterad sekka. Aga ei pea!

Lõika liha terava noaga viiludeks, tõsta kaste kõrvale ning mõned kirsstomatid ka värviks.

*Seest roosa veise kõrvale küpsetasime ahjus aga kartulikoore tsipse. Sul jääbki vaid kaste pakist potti valada ja see kuumaks lasta. Kartulikoore tsipsid? Ikka selleks, et tasakaalustada keskkonnale liha söömist, kasutasime ära kartulipudru tegemisel alles jäänud kartulikoori. Lihtne! Pealegi, nii lustlik lahendus friikate, poissmehekartulite või krõmpsu salatikuhja kõrval.