Pannituld saanud Savoy- ja Brüsseli kapsad, küpsetatud portobello seene ja rohelise pipra peolauakastmega

Pannituld saanud Savoy- ja Brüsseli kapsad, küpsetatud portobello seene ja rohelise pipra peolauakastmega

Peolaudadel on järjest enam taimseid roogi ning seepärast leiame, et küpsetatud portobello seen sobib peolauakastmega suurepäraselt. Roog pole täistaimne, sest peolaua kastme põhjaks on kõigi prantsusepäraste kastmete ema ehk demi glace kaste. Kõrvale sobib aga kahe kapsa pannisegadik seemnetega ning muidugi võib sinna juurde teha ahjukartuleid, suus sulavaid sibulaid või röstitud porgandeid.

Kogus: 4-le sööjale

4 portobello seent

võid ja õli praadimiseks

soola ja pipart

rosmariini oks

10-15 Brüsseli kapsast

600 g Savoy ehk käharkapsast

võid ja õli praadimiseks

soola ja pipart, maitse järgi

maitse järgi sidruni mahla või õunaäädikat

1 pk FoodStudio rohelise pipraga peolauakastet

*soovi korral küpsetatud sibulaid või ahjukartuleid

VALMISTAMINE

Murra seenel jalg ära ja jäta mõne teise roa jaoks kõrvale (või pane hakitult koos kapsastega pannile). Tõsta seened ahjuvormi, „kõhualune“ üleval. Nirista sinna õli või aseta killuke võid. Jahvata lahkelt pipart ning soola seenele, mõned rosmariini lehekesed ning küpseta 200-kraadi juures umbes 20 minutit.

Samal ajal poolita Brüsseli kapsad ja viiluta kapsas sentimeetri laiuselt ribadeks. Sulata pannil, lisa törtsuke õli ning pane pisikesed kapsad lõikepind all, pannile. Prae, kuni kuldsed ning lisa Savoy kapsa ribad. Maitsesta soola, pipra ning sidruni mahla või õunaäädikaga. Kui kapsad on saavutanud meeldiva al dente oleku, puista päevalilleseemneid vahele.

Kuumuta potis rohelise pipraga peolauakaste ning serveeri küpsetatud portobello seened kahe kapsa pannisalati ning magusaks küpsenud sibulatega. Lihtsus on vahel kõige mõnusam!