Misoga küpsetatud kõrvitsakäär demi-glace mustade läätsede ja lehtkapsaga

Misoga küpsetatud kõrvitsakäär demi-glace mustade läätsede ja lehtkapsaga

3 – 4 portsjonit

800 g muskaatkõrvitsat

3 spl heledat misopastat

3 spl pehmet või sulavõid

jahvatatud musta pipart

1 peotäis läätsi sööja kohta

3-4 lehtkapsa lehte

1 pakk FoodStudio demi-glace kastet

1 spl tumedat sojakastet

0,25 tl jahvatatud ingverit

VALMISTAMINE

Kõrvits on hea ja kerge roog ning sobib eraldi roaks või lisandiks. Koos kastmetiheda läätselisandiga on mõnus ja täisväärtuslik. Paradiisiõunad lisavad hapukasmagusat roosat aktsenti.

Jaga kõrvits viiludeks ning lõika pinnale noaga triibustik selleks, et maitsed paremini kõrvitsasse imenduksid.

Sega misopasta ning pehme või veel parem sulanud või ning pisut värskelt jahvatatud pipart.

 

Määri selle seguga kõrvitsa pind ning küpseta 200 kraadi juures u 45 minutit. Aeg oleneb suuresti kõrvitsa tekstuurist!

Keeda mustad Beluga läätsed ning kurna ja pane potti tagasi. Lisa valmis demi-glace kaste ja sega läätsesid tulel, kuni kaste pisut kokku keeb. Haki sekka lehtkapsast, natuke tulisuse andmiseks jahvatatud ingverit ja maitseks veidi tumedat sojakastet.

Serveeri hapukasmagusate paradiisiõunte või tikritega.

FoodStudio_demiglace_KASTE_230ml_EST