Röstitud šalottsibulad, piprase kastme ja veiselihaviiludega

Röstitud šalottsibulad, piprase kastme ja veiselihaviiludega

6 – 8 sööjale


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

2-4 šalottsibulat


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

õli


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

soola ja pipart


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

mõni tüümiani oks


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

1 kg veise sise- või välisfileed


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

meresoola


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

1 spl rohelist pipart


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

1 spl kadakamarju


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

1 spl rose pipart


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

2 spl maitsesinepit või Dijoni


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

2 oksa rosmariini


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

õli, praadimiseks

1 FoodStudio demi-glace kastet


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

3 spl viskit, suitsusemat


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

pisut pruuni suhkrut või 1 tl maltoosat

VALMISTAMINE

Demi-glace kaste on rikkalik prantsuse kaste, mille baasiks on korralik kondipuljong ja FoodStudio valmis demi glace’i võid kasutada otse pakist või põhjana, mille peale ehitada nö oma signatuur-kaste – lisa koort, rohkelt ürte või marju, puuvilju, pisut veini või mõnda muud napsi.

Kastet roal võib pidada lisandiks, ent ilus ja hea kaste võib olla taldriku tõeline staar! See kuldpruun kreemjas „lisand” seob taldrikutäie kokku tasakaalustatud maitsetega õhtusöögiks, mida on raske unustada!

Lisaks, me ei pane pahaks, kui selle au kõik endale võtad! Meie FoodStudios ainult rõõmustame!

Liha valmistamine

Rostbiif või ahjuliha, praeliha või mistahes külm lihalõik sobib siia hästi. Kena vaagnatäis, mida pühadebrunchil lauale panna – puhas võikukraami värk. Sinepit veel vaid juurde vaja! Ja kaste – see seob kõik kokku üheks mõnusaks koduseks ampsuks.

Puhasta lihatükk üleliigsest kelmest ja määri sinepiga kokku. Olgu selleks mõni maitsesinep või mahedam Dijon.

Haki rosmariin ning laota lõikelauale sool, pipraterad ja kadakamarjad. Suru noa küljega terad katki ning rulli liha selles, kuni kogu maitsesegu on külge jäänud.

NB! Kui sul on see kõik meeles eelmisel päeval teha, seda parem ning mähi liha kilesse ja lase maitsestuda. Kui aga on läinund kiireks, siis aja nüüd pann kuumaks.

Lisa õli ja prae liha kõik küljed korralikult ning tõsta fooliumisse ning küpseta 180 kraadi juures, kuni lihatermomeeter annab sisetemperatuuriks 60 kraadi. Tõsta ahjust ja jäta jahtuma.

Šarlottsibulad

Liha kõrvale tasub ikka salatit serveerida ning olgu liha külm või soe, sobivad sibulad kõrvale nagu kord ja kohus. Lõika šalottsibulad pikkupidi pooleks. Nirista sulavõid või õli, jahvata pipart ja soola ning pisut tüümiani lehti. Küpseta 200 kraadi juures ahjus, kuni küpsed ning kuldsed.

Kaste

Kuumuta demi-glace kaste potis keemiseni, lisa viski, pisut soola ja näpuotsatäis pruuni suhkrut või maltoosat ning lisa oma lemmik pipraid. Vala kaste lihale ja serveeri!

FoodStudio_demiglace_KASTE_230ml_EST