Peedisupp läätsede, veisepuljongi ja pošeeritud munaga
Peedisupp läätsede, veisepuljongi ja pošeeritud munaga
6 portsjonit
1 spl tomatipastat või 2 spl purustatud tomatit
350 g punast peeti
100 g porgandit
100 g kupatatud riisikaid või kuumutatud lehterkukeseeni
0,5 dl pruune läätsesid
750 ml FoodStudio veisepuljongit
100 g kikerherneid, konservist
200 g prae- või suitsuliha
Kui soovi, siis iga sööja kohta üks muna
hapukoor, soovi korral
VALMISTAMINE
Pese ja koori peedid, porgandid. Viiluta ja lõika pikkadeks peenikesteks ribadeks.
Kuumuta poti põhjas tomatipasta, kuni servadest hakkab karamelliseeruma.
Lisa seejärel peedi ja porgandi ribad, läätsed ning seened (riisikad lõika väiksemaks, lehterkukeseened tervelt).
Vala peale veisepuljong ning kui kasutad tomatipasta asemel purustatud tomatit või kasvõi ketšupit, siis lisa see nüüd potti.
Viimasena lisa pestud ja nõrutatud kikerherned ning sõrmede vahel tükkideks murendatud ahju- või suitsuliha või rebitud liha palad.
Keeda mõni minut veel ning serveeri pošeeritud muna, hapukoore või paraja koguse hakitud maitserohelisega.