Röstitud part tüümiani ja sidruniga

Röstitud part tüümiani ja sidruniga

Kogus: neljale

1 terve part, u 2 kg

1 suur või 2 väikest sidrunit

värsket tüümiani

oliiviõli

musta pipart

4 küüslauguküünt

lisaks 6-7 kartulit ja soovi korral viigimarju

meresoola ja musta pipart

Kes kastet roala soovib, siis 230 ml FoodStudio punase veini kaste

VALMISTAMINE

1. Tee esmalt valmis segu pardi hõõrumiseks. Selleks läheb tarvis sidrunikoort, hakitud tüümiani ja soola. Riivi sidrunilt koor – ainult kollane aromaatne osa, eksju, sest valge on kibe – ja tõsta väikesesse kaussi. Haki tüümianioksad peeneks, lisa sidrunikoorele. Retseptis on kasutatud maitseainesegus veerand nt Grüne Fee tüümianipotist. Lisa 2 tl soola ja sega läbi.  Määri part hästi kergelt õliga kokku. Õlisele pinnale kinnituvad maitseained paremini. Hõõru pardile nii seest kui väljast maitsesegu. Raputa peale musta pipart.

2. Lõika sidrun pooleks ja pista koos puhastatud küüslauguküünte ja pundikese tüümianiga pardi sisse. Seo pardi koivad kööginööriga kinni, seo ka tiivad nööriga tihedamalt keha külge. Tõsta part ahjurestile, mille alla saad panna küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadi. Part röstib restil kenasti krõbedaks ja rasv tilgub alla plaadile ning selles saad hiljem kartulid küpsetada. On olemas ka spetsiaalsed röstimisvormid, mis koosnevadki ahjuvormist ja restist. Kui sellist pole, siis ahjurest ja -plaat ajavad samuti asja kenasti ära. Küpseta parti eelkuumutatud ahjus 180 kr juures kokku kaks tundi.

3. Kui part on ahjus olnud 1 tund ja 15 minutit, lisa kartulid. Lõika kartulid poolikuks või veerandikeks. Tõsta ahjuplaat, kuhu on tilkunud pardirasv, korraks ahjust välja. Lisa sinna rasva sisse kartulid, maitsesta soola ja pipraga. Küpseta veel 45 minutit. Ongi valmis!

4. Kui soovid, lisa veel mõned veerandikeks lõigatud viigimarjad ja kindlasti paku kõrvale värsket rohelist salatit, suurepäraselt sobib näiteks rukola. Kes aga kastet soovib juurde, saab kasutada FS GOODS punase veini kastet.

FoodStudio_punase_veini_KASTE_230ml_EST