Röstitud šalottsibulad, piprase kastme ja veiselihaviiludega
Röstitud šalottsibulad, piprase kastme ja veiselihaviiludega
6 – 8 sööjale
2-4 šalottsibulat
õli
soola ja pipart
mõni tüümiani oks
1 kg veise sise- või välisfileed
meresoola
1 spl rohelist pipart
1 spl kadakamarju
1 spl rose pipart
2 spl maitsesinepit või Dijoni
2 oksa rosmariini
õli, praadimiseks
1 FoodStudio demi-glace kastet
3 spl viskit, suitsusemat
pisut pruuni suhkrut või 1 tl maltoosat
VALMISTAMINE
Demi-glace kaste on rikkalik prantsuse kaste, mille baasiks on korralik kondipuljong ja FoodStudio valmis demi glace’i võid kasutada otse pakist või põhjana, mille peale ehitada nö oma signatuur-kaste – lisa koort, rohkelt ürte või marju, puuvilju, pisut veini või mõnda muud napsi.
Kastet roal võib pidada lisandiks, ent ilus ja hea kaste võib olla taldriku tõeline staar! See kuldpruun kreemjas „lisand” seob taldrikutäie kokku tasakaalustatud maitsetega õhtusöögiks, mida on raske unustada!
Lisaks, me ei pane pahaks, kui selle au kõik endale võtad! Meie FoodStudios ainult rõõmustame!
Liha valmistamine
Rostbiif või ahjuliha, praeliha või mistahes külm lihalõik sobib siia hästi. Kena vaagnatäis, mida pühadebrunchil lauale panna – puhas võikukraami värk. Sinepit veel vaid juurde vaja! Ja kaste – see seob kõik kokku üheks mõnusaks koduseks ampsuks.
Puhasta lihatükk üleliigsest kelmest ja määri sinepiga kokku. Olgu selleks mõni maitsesinep või mahedam Dijon.
Haki rosmariin ning laota lõikelauale sool, pipraterad ja kadakamarjad. Suru noa küljega terad katki ning rulli liha selles, kuni kogu maitsesegu on külge jäänud.
NB! Kui sul on see kõik meeles eelmisel päeval teha, seda parem ning mähi liha kilesse ja lase maitsestuda. Kui aga on läinund kiireks, siis aja nüüd pann kuumaks.
Lisa õli ja prae liha kõik küljed korralikult ning tõsta fooliumisse ning küpseta 180 kraadi juures, kuni lihatermomeeter annab sisetemperatuuriks 60 kraadi. Tõsta ahjust ja jäta jahtuma.
Šarlottsibulad
Liha kõrvale tasub ikka salatit serveerida ning olgu liha külm või soe, sobivad sibulad kõrvale nagu kord ja kohus. Lõika šalottsibulad pikkupidi pooleks. Nirista sulavõid või õli, jahvata pipart ja soola ning pisut tüümiani lehti. Küpseta 200 kraadi juures ahjus, kuni küpsed ning kuldsed.
Kaste
Kuumuta demi-glace kaste potis keemiseni, lisa viski, pisut soola ja näpuotsatäis pruuni suhkrut või maltoosat ning lisa oma lemmik pipraid. Vala kaste lihale ja serveeri!