Siiditofu ja seentega ramen
Siiditofu ja seentega ramen
2-3 portsjonit
2-3 ploomtomatit
maitseks soola ja pipart
pisut õli
200 g siiditofut ehk silken tofut
2 spl sojakastet
* 1 tl tšilli-seesami vürtsikat segu
õli, praadimiseks
ca 150 g austerservikuid
1 spl sojakastet
1 spl mirinit
100 g nuudleid – omal valikul (nisu, soba, musta oa või hoopis udon)
40 g enoki seeni
1 pakk FoodStudio rameni puljongit
Serveerimisel kasuta julgelt mida hing ihkab - vaata retsepti
VALMISTAMINE
Valmis FoodStudio Rameni puljongiga on iga rameni-isu taltsutamine lihtne nagu 1-2-3!
Ainus, mis selles ramenis aega võtab on Ivan Orkinist inspireeritud röstitud tomatite kasutamine. Me usume, et kui üks ameeriklane saab jaapanlaste poolt tunnustatud, siis on see üks äge nipp, mida proovida.
Poolita tomatid, nirista pisut õli ja küpseta ahjus, soola ja pipraga maitsestatult, kuni küpsed ja umamised.
Lõika siiditofu ehk silken tofu viiludeks. Aja pann tuliseks, lisa pisut õli, tšilli-seesami vürtsikat segu ning sojakastet ja prae tofu viilud mõlemalt poolt, kuni maitsed külge hakkavad. Tõsta kõrvale.
Samale pannile lisa nüüd suupärasemaks rebitud seened – shitake või austerservikud ning prae, kuni kuldsed. Maitseks nirista pisut sojakastet ja mõni tilk mirinit.
Pildil on kolme sorti nuudlid – soba ehk tatrajahu, nisu ning musta oa. Võid kasutada ka udon nuudleid. Keeda pakil antud juhiste järgi, kuni valmis. Kurna ning (jahuta külma veega), sea kaussi.
Lõika enoki seentel alumine ots maha ning aseta kaussi. Lase FoodStudio rameni puljong keema tõusta ning soovi korral võid veel valget miso lusikaotsaga juurde poetada.
Tõsta kausi põhja praetud seened, tofu, röstitud tomatipoolik ning rikasta purpurse shiso või sinepi pisirohe, mungoa– ja redise idandite või hakitud sibulapealsetega.
Pudista Furikake maitsesegu, mis peamiselt koosneb erinevatest seesamiseemnetest ja vetikate purust või lihtsalt nori lehti.
Söö, kuni tuline! Luristamine on lubatud!