Tomatiselt tummine supp läätsede, koriandriseemnete, tšilli ja kuivatatud puravikega
Tomatiselt tummine supp läätsede, koriandriseemnete, tšilli ja kuivatatud puravikega
5-6 portsjonit
Kogus: 750 ml
1/2 mugulsibulat
2-3 küüslauguküünt
õli
1 spl tomatipastat
koriandri seemneid (soovi korral)
2 tl kuivatatud puraviku pulbrit või peaotäis kuivatatud puravikke/musti torbikseeni
0,6 dl läätsesid (must või pruun)
750 ml FoodStudio veisepuljongit
150 g lillkapsast
100 g pastinaaki
1 värske tšilli kaun
500 g purustatud tomatit
VALMISTAMINE
Puhasta ja haki küüslauk ning sibul peeneks-peeneks.
Kuumuta neid poti põhjas õlis, kuni sibul on klaasjas.
Sibulale lisa tomatipasta ning keeruta, kuni tomatipasta hakkab kergelt karamelliseeruma.
Lisa mustad või rohelised läätsed, kuivatatud puravikud või mustad torbikseened või pisut seenepulbrit, koriandri seemned ning seejärel veisepuljong.
Lase kaane all keema tõusta. Kui läätsed on al dente, lisa sekka purustatud tomat ja tšilli kaun.
Järgmisena lisa potti õisikuteks nopitud lillkapsas ning pastinaagi kuubikud, poolitatud värsked kirsstomatid ning peeneks hakitud petersell.
Maitse ning lisa vastavalt vajadusele soola, veel pipart, happe tasakaalustamiseks mett või suhkrut ning serveeri.