Vürtsikas ja krõbe ramen hakklihaga
Vürtsikas ja krõbe ramen hakklihaga
2-3 portsjonit
1 porgand
jupp daikonit ehk valget Jaapani redist
lehtnaeri ehk paksoi lehti
mungoa ja redise idandeid
rohelist sibulat
1 kimp soba nuudleid (u 75g)
300 g hakkliha
3 spl sojakastet
2 spl mirinit
1 spl värskelt riivitud ingverit
2 küüslauguküünt
* 1-2 spl tšilli-seesami vürtsikat segu
1 pakk FoodStudio ramen puljongit
VALMISTAMINE
Ramen oma olemuselt on üsna rasvase puljongiga. Mida rohkem on puljongis kasutatud seajalgu, seda rasvasem ta ka on. Rasvane kiht peal sulgeb justkui tulise puljongi enda alla. See ramen on lisaks veel tšilliselt tuline, ent magus porgand ja mahlane redis loovad hea tasakaalu!
Valmis FoodStudio rameni puljongiga on iga rameni-isu taltsutamine lihtne nagu 1-2-3, lihtsalt vali, mida kaussi lisandiks poetada.
Pese, koori ja lõika porgand peenikesteks ribadeks. Lõika daikon ehk jaapani redis imeõhukesteks viiludeks ning paksoi ehk lehtnaeri lehed peenemaks või säti lihtsalt kaussi.
Keeda rameni jaoks tatra ehk soba nuudlid pakil antud juhiste kohaselt, kurna (nõruta külma vee all) ja jaga kausside vahel.
Sega kokku sojakaste, mirin, peenelt riivituna värske ingver ja küüslauk.
Prae hakkliha pannil, kuni peaaegu krõbe ja vala tummine segu pannile ning lahke lusikatäis *tšilli-tulist seesamisegu maitseks juurde.
Sea kaussi lehtnaeri ehk paksoi lehed, ribastatud porgand, hakitud sibul ja värske koriander, mungoa ja redise idandid ning imeõhukesed valge redise viilud. Tõsta soba nuudlid, vürtsikas hakkliha ning vala peale keevkuum rameni puljong.
Haara pulgad ja söö, kuni tuline! Ja ära unusta, luristamine on rameni puhul lubatud!