Vürtsikas ploomikaste ja krõbe seakõht

Vürtsikas ploomikaste ja krõbe seakõht

Kogus: viiele

1,5- 2 kg sea kõhuäärt koos kamaraga

soola

pipart

2-3 küünt küüslauku

mõned oksad rosmariini

Vürtsikas ploomikaste:

300 g ploome

2 tšillit

3 tähtaniisi

1 kaneelikang

2 sl rafineerimata roosuhkrut

2 sl punase veini äädikat

230 ml FoodStudio punase veini kastet

50 g jõhvikaid

50 g tumedaid viinamarju

VALMISTAMINE

1. Vajuta majapidamispaberiga seakamar hästi kuivaks. Lõika kamarasse terava noaga sisse triibud umbes 1 cm vahega. Määri liha kokku soola ja pipraga.

2. Lõika küüslauk viiludeks ja aseta ahjuvormi põhjale, lao sinna peale ka rosmariinioksad. Pane liha nende peale kamaraga pool all, vastu küüslauku ja rosmariini. Küpseta 180 kraadises ahjus 1 tund. Keera liha ümber ja tõsta ahju temperatuur 200 kraadini.

3. Küpseta veel 1 tund kuni kamar on krõbe ja pruun ning mullitab kergelt.

Ploomikastme valmistamine:

1. Poolita ploomid ja eemalda kivid. Pane ploomid, suhkur ja veiniäädikas potti ning kuumuta keskmisel tulel, kuni hakkab ploomidest vedelikku eralduma. Lisa tähtaniis, kaneelikang ja terved tšillikaunad. Kuumuta aeg-ajalt segades tasasel tulel kuni ploomid on pehmed. Selleks kulub umbes 10 minutit.

2. Vala juurde punase veini kaste ja lase kõik koos keema tõusta. Alanda kuumust ja maitse, kas soovid veel lisada hapukust, magusat või soolakust. Timmi maitse enda meelele parajaks.

3. Lisa jõhvikad ja viinamarjad, kuumuta veel hetk.

4. Serveeri koos lihaga.

FoodStudio_punase_veini_KASTE_230ml_EST