Aasia supp 10 minutiga

Aasia supp 10 minutiga

Kogus: neljale

750 ml FoodStudio Aasia puljongit

100 g Aasia munanuudleid

1 pea pak choi’d ehk Hiina lehtkapsast

150 g shiitake ja/või pruune šampinjoni seeni

veidi võid või õli praadimiseks

ca 15 suhkruherne kauna

kuivatatud wakame vetikat (soovi korral)

rohelist sibulat

VALMISTAMINE

1. Kalla puljong potti ja aja keema ning pane ka pann tulele. Samal ajal viiluta shiitake ja šampinjoni seened. Kui shiitake seeni ei õnnestu saada, võib need asendada ka pruunide šampinjonidega.

2. Pane kuumale pannile veidi võid või õli ja prae seeni maksimaalselt ühe minuti, lisa näpuotsaga ka soola.

3. Lõika suhkruherne kaunad diagonaalis 2-3ks tükiks. Paksoi (Pak choi ) ehk Hiina lehtkapsast süüakse nii õrnemat leheosa kui ka tugevamat varreosa, lõigata võib selle pikkupidi neljaks tükiks. Sobib ideaalselt Aasia toitudesse; kuumtöötlust vajab minimaalselt. Mitte segi ajada seda Hiina kapsaga.

4. Kui vesi keeb, lisa vette munanuudleid ning keeda neid vastavalt pakil toodud juhendile, tavaliselt kulub selleks aega maksimaalselt 4 minutit. Viimasel minutil lisa sisse ka tükeldatud suhkruherne kaunad ja paksoi kapsas. Kui on kodus olemas kuivatatud wakame vetikat, lisa ka see.

5. Enne serveerimist maitse puljongit ning vajadusel lisa veel veidi keedetud vett, kui puljong tundub liiga intensiivne või soolane. Sellises kalorivaeses Aasia supis, kus pole sees ei liha ega muud valku, sobib tegelikult intensiivne puljong väga hästi, sest see ongi kogu supi tuum, mis annab sellele maitse.

6. Viimasena lisa supile praetud seened ning lõika peale rohelist sibulat.

FoodStudio_aasia_PULJONG_350g_EST