Hakkliha- ja juurikapallid piprakastme, ahjukartulite ja pohlamoosiga

Hakkliha- ja juurikapallid piprakastme, ahjukartulite ja pohlamoosiga

4 portsjonit

350g veise hakkliha

60 g porgandit

60 g pastinaaki

1 pisem sibul

2 küüslaugu küünt

1 tl Dijon sinepit

värskelt riivitud muskaatpähklit

soola ja pipart

2 spl riivsaia (vajadusel)

2 pakki FoodStudio piprakastet

serveerimiseks ahjukartuleid ja pohlamoosi

VALMISTAMINE

Lihapalle armastas juba Karlsson katuselt ja kui tal oleks olnud pakk FoodStudio koorest piprakastet, siis oleks ta sedagi ka kindlasti armastanud. Lihapalle võib muidugi poest ka osta aga ise teha on palju ägedam!

Haki sibul ja küüslauk peeneks. Koori jupp pastinaaki ja porgandit ning riivi peenelt – juurikad teevad lihapallid mahlasemaks ja nagu öeldakse, juurvilju pole kunagi liiga palju.

Sega kõik hakkliha hulka. Lisa Dijon sinepit ning riivi sekka värskelt muskaatpähklit ja jahvata soola-pipart veskist sekka.

Muna asemel pigista pisut piprakastet lihapallimassi hulka, kuni segu seob hästi. Sega kõik ühtlaseks, lisa vajadusel pisut riivsaia või leiba ning vormi parajad pallikesed.

Aja pann kuumaks, lisa õli ning prae pallikesed ümberringi kuldpruuniks. Vala üle piprakastmega ning hauta, kuni lihapallid on küpsed.

Paku kõrvale ahju või keedukartuleid, pohlamoosi või tšilli-tomati moosi. Naudi!

FoodStudio_pipra_KASTE_230ml_EST