Piprakaste jõhvikate, ahjuõuna ning peedikotlettidega (taimne)

Piprakaste jõhvikate, ahjuõuna ning peedikotlettidega (taimne)

4 portsjonit

1 pakk FoodStudio piprakastet

2 õuna

või

rosmariini

valmis peedikotletid (näiteks Marta Pagar)

1 peotäis jõhvikaid

soola ja pipart, vajadusel

VALMISTAMINE

Piprakaste on kindlasti üks neid kastmetest, mis oskab hinnata nii magusate kui hapukate lisandite seltskonda. On selline klassikaline, nagu korralik Chanel või Nikkolo, aga väike terav vimka on sees.

Tummisemaid kotlette ja kindlasti passib hästi taimsete kotlettide juurde, olgu selleks porgand või peet, kartuli- ja porrukotlet või klassikaline hakklihapall.

Me usume, et kõike ei pea tõesti alati ise tegema – meie teeme kastme valmis, õunad panid juba sügisel keldrisse ning peedikotletid võib ise kokku meisterdada või poeletilt valida.

Poolita õunad ning urgitse õunasüda välja. Jahvata pipart ja soola ning mõni leht rosmariini. Küpseta ahjus, kuni küps.

Prae kotletid mõlemalt poolt tulisel pannil kuldseks ja aja kaste samal ajal potis kuumaks, poetades sinna peotäie jõhvikaid ning soovi korral juurde lisades soola-pipart.

Serveeri kaste kastmekannus ning kotletid koos õuntega vaagnal. Lihtsamast lihtsam!