Juurselleri ja õuna kreemsupp veisepuljongiga
Juurselleri ja õuna kreemsupp veisepuljongiga
4-5 portjonit
1/2 mugulsibulat
2 küüslauguküünt
õli, praadimiseks
250 g kooritud juursellerit
750 ml FoodStudio veisepuljongit
1-2 kodumaist õuna
250 ml kohvi-, vahu- või kaerakoort
soola ja pipart
pisut värskelt jahvatatud muskaatpähklit
VALMISTAMINE
Koori sibul ja küüslauk. Esimene lõika laisalt kuubikuteks ning keeruta kuumas õlis poti põhjas, kuni kuldne. Küüslauguküüntega ära rohkem vaeva näegi, kui purusta nad noa küljega ning pista potti.
Pese ja koori juurseller. Lõika 2x2cm kuubikuteks ning suuna potti. Keeruta seni kuumas potis, kuni kuldseid servi hakkab tekkima.
Vala seejärel puljong peale ja lase keema tõusta. Kata peaaegu kaanega, et väärt kraam kõik ära ei aurustuks.
Kui juurseller on pehmeks podisenud, puhasta õun seemnekojast ja lõika neljaks ning lisa potti. Keeda seni, kuni õun on pehme.
Surista saumikseriga kreemiks, vala juurde kohvi-, vahu- või kaerakoor, vastavalt oma eelistusele ning timmi maitse soola ning värskelt jahvatatud pipra ja muskaatpähkliga parajaks.
Serveeri supp mõne õunaviilu, röstitud seemnete ja hea oliiviõliga.