Kimchi supp Tai kanapuljongiga
Kimchi supp Tai kanapuljongiga
2 portsjonit
350 ml Foodstudio Tai kanapuljongit
130 g Fermency hiina kapsa kimchit
peotäis enoki või shimeji seeni
serveerimiseks seesami seemneid
50 g kikerhernejahu
0,2 tl küpsetuspulbrit
pisut kurkumit
natuke riivitud küüslaugu küünt
soola ja pipart
hakitud maitserohelist
u 40 g maitsestamata jogurtit
VALMISTAMINE
Kimchi ehk fermenteeritud kapsa ja köögiviljade segu on kaugete maade vürtsikas hapukapsas. Suurepäraselt sobiv meie talvesse, kui õues on pime ja rõske.
Klimbid on eestlastel südames ja nii poetame me need ka Tai kanapuljongi sisse, aga kui sa seda usku pole, jäta see etapp vahele.
Sega klimbi ained kõik kausis ühtlaselt kokku (kikerhernejahu, küpsetuspulber, kurkum, küüslauk, sool, pipar, maitseroheline ja jogurt) ja et mitte ilusat puljongit häguseks ajada, keeda kõrval väikeses potis.
Selleks tee teelusikas märjaks, võta lusika peale klimbi segu ning poeta keevasse vette. Keeda seni, kuni pinnale kerkivad ja tõsta siis kimchi supi potti.
Aja Foodstudio Tai kanapuljong potis keema. Võta külmikust Fermency hiinakapsa kimchi ja poeta kolmandik potti. Sega läbi, poeta mõned shimeji või enoki seened, klimbid ja tegelikult ongi valmis!
Serveerimisel võid veel seesamiseemneid peale pudistada, et näeks äge välja!