Kimchi supp Tai kanapuljongiga

Kimchi supp Tai kanapuljongiga

2 portsjonit

350 ml Foodstudio Tai kanapuljongit

130 g Fermency hiina kapsa kimchit

peotäis enoki või shimeji seeni

serveerimiseks seesami seemneid

50 g kikerhernejahu

0,2 tl küpsetuspulbrit

pisut kurkumit

natuke riivitud küüslaugu küünt

soola ja pipart

hakitud maitserohelist

u 40 g maitsestamata jogurtit

VALMISTAMINE

Kimchi ehk fermenteeritud kapsa ja köögiviljade segu on kaugete maade vürtsikas hapukapsas. Suurepäraselt sobiv meie talvesse, kui õues on pime ja rõske.

Klimbid on eestlastel südames ja nii poetame me need ka Tai kanapuljongi sisse, aga kui sa seda usku pole, jäta see etapp vahele.

Sega klimbi ained kõik kausis ühtlaselt kokku (kikerhernejahu, küpsetuspulber, kurkum, küüslauk, sool, pipar, maitseroheline ja jogurt)  ja et mitte ilusat puljongit häguseks ajada, keeda kõrval väikeses potis.

 

 

Selleks tee teelusikas märjaks, võta lusika peale klimbi segu ning poeta keevasse vette. Keeda seni, kuni pinnale kerkivad ja tõsta siis kimchi supi potti.

Aja Foodstudio Tai kanapuljong potis keema. Võta külmikust Fermency hiinakapsa kimchi ja poeta kolmandik potti. Sega läbi, poeta mõned shimeji või enoki seened, klimbid ja tegelikult ongi valmis!

Serveerimisel võid veel seesamiseemneid peale pudistada, et näeks äge välja!

Tai kanapuljong