Koorese seenekastmega üle küpsetatud cannellonid

Koorese seenekastmega üle küpsetatud cannellonid

Koorene seenekaste puravikega annab suurepäraselt välja bešamellkastme mõõdu, kui vaja lasanjet või cannelonisid küpsetada. Tegelikult sobib ta igasse pastarooga ning orsoto sisse. Isegi lihtne keedukartul rõõmustab sellise kaaslase üle taldrikul.

Kogus: 4-6-le sööjale

15 canneloni torukest

1,5 dl läätsesid (musti, rohelisi või pruuen)

1 suur porgand

1 suurem sibul

2 küüslaugu küünt

6 šampinjoni või metsaseeni

1 tl kuivatatud tüümianit, punet või basiilikut

2 sl sojakastet

500 g purustatud tomateid

2 pk FoodStudio koorest seenekastet puravikega

100 g riivitud juustu

VALMISTAMINE

Kõigepealt valmista cannelloni torukeste täidis. Selleks pane läätsed keema ja keeda pakil antud juhiseid järgides, kuni pehmed. Seejärel kurna sõelal ning jäta ootele.

Koori ja haki sibul, küüslauguküüned ja porgand. Kui sul on pastinaaki või juursellerit, siis võid sedagi umbes peotäie juurde hakkida. Saab veelgi mõnusam. Haki väikesteks kuubikuteks ka seened.

Kuumuta pannil õli ja keeruta sibulat seni, kuni kuldne. Lisa siis porgand, küüslauk ning hakitud seened. Prae, kuni kõik on saanud tooni peale ning mass pannil kokku vajunud. Lisa maitseks tüümianit (punet või basiilikut), sojakastet ja vala üle purustatud tomatitega (või koduse tomatihoidisega). Lisa pannile ka kurnatud läätsed.

Lase cannellonide täidisel kokku keeda ja haududa. Maitse ning tee vajadusel korrektuur soola, pipra või vähese suhkruga. Lase segul jahtuda, et oleks lihtsam torukesi lusikaga täita.

Vala pool pakki kastet ahjuvormi põhja ja aja laiali. Lao täidetud „torukesed“ sinna peale, üksteise kõrvale ning vala üle allesjäänud FoodStudio koorese seenekastmega, kus maitset annab puravik ning aja ühtlaselt laiali. Puista peale juustu ning küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit.

 

Serveeri kohe, salatikuhja ja laia naeratusega!