Puravikuse seenekastmega hautis ehk sompus ilma metsaskäik

Puravikuse seenekastmega hautis ehk sompus ilma metsaskäik

FoodStudio koorene seenekaste puravikega on ideaalne ka pajaroa viimistlemiseks. Pealegi, kellele siis puraviku nüanss ei meeldiks ning nii võib sügisese seenel käigu tunde ka keset talve kinni püüda. Hautise sisse võid tegelikult panna seda, mis sul külmkapis on ja hautise valmistamise käigus ka külmiku korda tega. Sellel pildil ongi taldrikul see, mis meil sellel reedesel päeval juurvilja kastis oli ja küll sai kokku mõnus kooslus. Soovitame!

Kogus: 3-le sööjale

õli ja võid praadimiseks

1 keskmine sibul

1 suurem porgand

1 oks rosmariini või tüümianit

1 või 2 kartulit

6 šampinjoni (pruuni või valget)

400 g purk ube või kikerherneid

200 g aedvilja palle (taimseid) või frikadelle/ lihapalle

1 pk FoodStudio koorest seenekastet puravikega serveerimiseks peterselli

VALMISTAMINE

Koori ja haki sibul peeneks, porgand ketasteks või kuubikuteks. Koori porgand ja kartul ning haki suupärasteks tükkideks. Kuumuta poti põhjas veidi õli või võid, kasvõi mõlemat ning keeruta sibulat seni, kuni klaasjas ja kuldne. Lisa porgand ning prae seni, kuni servast kuldne. Lisa potti ka kartul ja haki hulka oksa jagu rosmariini või tüümianit. Vala potti niipalju vett, et kõik oleks kaetud ja lase podiseda, kuni porgandid on pehmed. Viiluta mõned šampinjonid, sest selle kastmega maitsevad nad juba peaaegu, nagu metsaseened. 🙂

Ava konserv ubade või kikerhernestega, kurna ning lisa potti. Lisaks võid veel väikeseid lihapalle või frikadelle tulisesse potti poetada.

Vala peale koorene seenekaste puravikega ja lase mõned minutid veel podiseda. Haki värsket peterselli nii iluks kui maitseks peale ning serveeri kohe!