Mulgipuder koorese seenekastmega ja kuldseks praetud sibulatega
Mulgipuder koorese seenekastmega ja kuldseks praetud sibulatega
Mulgipuder on külmal ajal hea lohutustoit ning liites sellesse õnnevalemisse veel koorese seenekastme puravikega, siis on naeratus naksti näol. Kasulikku kraami annab veel mulgipudrule lehtkapsas. Kuldseks praetud sibulad on tõesti üheks kulda väärt lisandiks.
Kogus: 6-le sööjale
1 kg kartulit
1,5 dl odra- või odra pärlkruupe
0,5 l piima
75 g võid
Soola, pipart ja värskelt riivitud muskaatpähklit
4 lehte lehtkapsast või Savoy kapsast
2 suurt sibulat
praadimiseks võid
värsket või kuivatatud tüümianit
VALMISTAMINE
Koori kartulid ja pane soolaga maitsestatud vette keema. Mõõda odra või odra pärlkruubid potti, lisa vesi, sool ning keeda, kuni valmis. Keeda ka kartuleid, kuni pehmed. Kurna ning tambi pudrunuiaga puruks. Kuumuta teises potis piim ja või ning vala kartulitele, samal ajal tampides ja mõne aja pärast vispeldades. Maitseks riivi muskaatpähklit, jahvata soola ja pipart. Rebi lehtkapsalt roots ja haki lehed noaga ribadeks. Sega tulise kartulipudru hulka nii lehtkapsas kui keedetud kruubid.
Puhasta sibul ning haki ribadeks ja prae võis, kuni kuldpruun. Maitsesta soola, pipra ja tüümianiga.
Pisikeses potis aga lase FoodStudio koorene seenekaste puravikega keema tõusta ning serveeri.
Kui tunned puudust soolakurgist või leivaviilust, siis haara aga ligi!