Küpsetatud juurseller ja mustsõstra-rosmariini demi-glace kaste
Küpsetatud juurseller ja mustsõstra-rosmariini demi-glace kaste
4 portsjonit
1 juurseller
soola
hakitud tüümiani või rosmariini
2 oksa rosmariini
0,5 l vett
150 g suhkrut
200 g musti sõstraid
2 pakki FoodStudio demi-glace kastet
võid, juurselleri praadimiseks
soola, pipart ja kadakamarju, maitseks
VALMISTAMINE
Juurseller saab ahjus pikalt küpsedes pähklise ja magusa maitse. Tugeva iseloomuga juurseller lausa armastab enda kõrval jõulisi kastmeid ning mustsõstraga tembitud demi-glace on suurepärane kaaslane.
Pese juurseller ja tõsta fooliumile. Ära väga väikest vali! Puista lahkelt soola, kuivatatud või värskeid puisemaid ürte nagu rosmariin või tüümian ning mähi fooliumisse.
Küpseta 200 kraadi juures, kuni grilltikk läheb lihtsalt sisse ning lase jahtuda. Muide, juursellerit on ideaalne ahju poetada, kui mõni ahjupada podisemas või kook küpsemas.
Koori juurseller noaga, lõika viiludeks ning prae rohkes võis kuldseks. Maitseks jahvata pipart, soola ning poeta mõni purustatud kadakamari või sisse maitset andma.
Juurselleri juurde võid keeta läätesid või küpsetada sibulaid, pakkuda verivorsti või seenekotlette.
Rosmariinisiirupis mustsõstarde, jõhvikate või põldmarjade tarvis lase väiksemas potis vesi keema. Lisa suhkur, rosmariini oks ja keeda kümme minutit, kuni rosmariini maitse on kenasti tuntav ning vala see külmutatud marjadele. Lase jahtuda ning kasuta seda lihtsalt lisandina või maitsesta juba valmis kastmeid. Ka hommikuse pudru peale sobib super hästi!
Kuumuta demi-glace kaste väikeses potis, lisa mõned lahked lusikatäied musti sõstraid rosmariinisiirupis ning lase mõned minutid podiseda.
Serveeri võis praetud juurselleriga, nagu oleks restoran koju saabunud.