Lõherisoto roheliste hernestega

Lõherisoto roheliste hernestega

Kogus: neljale

1 mugulsibul

2 küüslauguküünt

1 + 1 sl võid

4 dl risotoriisi (Arborio/Carnaroli)

1 dl valget veini

750 ml FoodStudio kalapuljongit

3 dl sügavkülmutatud herneid

ca 80-100 g parmesani juustu

värskelt jahvatatud musta pipart

ca 400 g lõhefileed

musta pipart

meresoola

VALMISTAMINE

1. Haki sibul ja küüslauk peenikeselt. Pane ühte potti kuumenema kalapuljong. Teises (mittenakkuvas) potis sulata või, lisa hakitud sibul ja küüslauk ning hauta madalal kuumusel ca 5 minutit. Tõsta kuumust ning lisa potti risotoriis.

2. Pidevalt segades lisa riisile valge vein ning lase alkoholil aurustuda. Kui teises potis on puljong keema läinud, lisa riisile peale umbes veerand puljongikogusest. Jäta risoto keskmisele kuumusele keema, aeg-ajalt segades ja puljongit juurde lisades.

3. Keeda risotot umbes 15 minutit, seejärel sega sisse herned ning paari minuti pärast umbes 1 sl võid ning riivitud parmesani juust. Sega risoto läbi ning vajadusel lisa veel veidi puljongit, et tekstuur liiga tihke poleks. Vajadusel lisa ka veidi soola.

4. Lõika lõhe neljaks ühesuuruseks viiluks, prae pannil väheses rasvas igast küljest ning puista peale soola ja pipart.

5. Tõsta risoto kaussi, jahvata peale musta pipart ning aseta peale praetud lõheviil.

FoodStudio_kala_PULJONG_350g_EST