Pardi rinnafilee ploomise demi-glace kastme ning moonitäpilise kartulipudruga

Pardi rinnafilee ploomise demi-glace kastme ning moonitäpilise kartulipudruga

250 g kartuleid

240 g võiube, konservist

50 g võid

0,2.-0,3 l piima, olenevalt vajadusest

muskaatpähklit

soola-pipart

1 spl mooniseemneid

4 pardi rinnafileed

4 ploomi

1 spl vedelat mett või rosmariinisiirupit

peotäis kuivatatud ploome

1 ploom, õhukeselt viilutatud

1 pakk FoodStudio demi-glace kastet

VALMISTAMINE

Parti süüakse tihtipeale siis, kui on pühad ja peenema toiduga nähakse vaeva. Meie demi-glace kaste on ka eriline, aga meie arvame, et kõik päevad peavad seda olema! Ja kastmed, kohe ekstra erilised, igas argipäevas!

Lase kooritud kartulid külmas vees keema, maitseks soola. Keeda, kuni kartul pehme.

Lisa nõrutatud võioad, keeda mõni minut ning kurna vesi ning lisa potti või.

Kuumuta piim. Tambi pudrunuiaga, kuni ühtki suurt tükki enam pole.

Riivi värskelt muskaatpähklit, jahvata musta või valget pipart ning maitse järgi soola.

Mikserda kartuli-oapuder kreemiseks vahuks, samal ajal kuuma piima lisades. Viimasena lisa mooniseemned.

Puhasta pardi rinnafilee kelmest ning lõika terava noaga naha sisse triibud. Kuumuta pann ning aseta fileed, nahk allpool, tulisele pinnale. Kui kuldpruun, prae teiselt poolt. Jahvata pipart ja soola.

Järelküpseta 200 kraadi juures ahjus, 5-7 minutit, olenevalt rinnafilee suurusest ning küpsusastme soovist.

Samal ajal küpseta ka poolitatud ploomid, millele niristatud pisut mett, jahvatatud pipart ja soola ning puistatud rosmariini.

Lase kaste pisikeses potis tuliseks, poeta sekka ühe ploomi jagu viilusid, lisamaks puuviljale omast hapukust ning peotäis kuivatatud musti ploome. Kuumuta seni, kuni kaste on nad omaks võtnud, viilud pehmed ent hoiavad veel vormi ning kuivatatud ploomid on end kastmest priskeks imenud. Hästi sobib siia ka mõni träps riivitud apelsini koort ja mahla!

Serveeri küpsetatud ploomipoolikud kolmeks lõigatud pardi rinnafilee, moonitäpilise pudru ning rikkaliku kastmega.

Pardifilee asemel võib serveerida ka pardikoiva confit, küpsetatud seakülge või mida tahes pidulauale soov panna on.

FoodStudio_demiglace_KASTE_230ml_EST