Pikalt haudunud veisepõse ja peedi pakikesed demi-glace kastmega
Pikalt haudunud veisepõse ja peedi pakikesed demi-glace kastmega
4 portsjonit
100 g rebitud veiseliha
100 g keedupeeti
2 spl FoodStudio demi-glace kastet
pipart
1 spl kuivatatud jõhvikaid
0,5 pk filo tainast
50 g sulavõid
VALMISTAMINE
Talv on justkui loodud pikalt küpsenud lihadeks ning pajaroogadeks, mis sulavad suus. Kui aga liha on jäänud järele pigem vähe ning aega on natuke rohkem võib meisterdada filo-taignasse rebitud veiseliha pakikesi koos peediga ning serveerida salatipadjal, tummise demi kastme ning miks mitte kartuligraatääniga.
Haki rebitud liha pisut lühemakiuliseks. Riivi peet jämedalt ning sega juurde pisut kastet. Haki kuivatatud jõhvikad peenemaks ning sega kõik kokku. Soovi korral jahvata värskelt pipart sekka.
Võid kasutada ka lehttainast – nii käib kõik kiirelt ning iga filotaigna kihi võiga pintseldamine jääb ära. Kui aga otsustad filotaigna kasuks, siis jaga paki rulli keeratud sisu umbes neljaks. Üks kihtide kuhi tõsta tööpinnale ning pintselda iga kiht eraldi sulavõiga ning aseta üksteise peale, kerges nihkes. Tõsta lusikaga täidis keskele ning kärtsuta taignakihid kokku, nagu pakiks trüvlikommi.
Tõsta küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures, kuni pirukad on kuldpruunid.