Sinimerekarbid kookose-sinimerekarbi puljongis, häbenemata lihtne kõhutäis

Sinimerekarbid kookose-sinimerekarbi puljongis, häbenemata lihtne kõhutäis

1 pakk FoodStudio kookose - sinimerekarbi puljongit


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

1 pakk (1 kg) värskeid sinimerekarpe


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

1 kimp värsket koriandrit


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

1 pisike tšillikaun


Warning: Trying to access array offset on false in /data01/virt90315/domeenid/www.foodstudio.ee/htdocs/wp-content/themes/Tooted/single-recipes.php on line 61

värskelt jahvatatud musta pipart

VALMISTAMINE

Mereandidega on nii, et neid kas armastatakse või vihatakse. Aga eks see üks harjumise asi ole. Igal juhul on meil valmis saanud superhea kookose-sinimerekarbi puljong. Sinimerekarbid ehk söödavad rannakarbid on kergestiseeditavad molluskid, mis sisaldavad suurel hulgal vitamiin B12 ja omega-3 rasvhappeid. Kui soovid oma pere või külalisi kerge vaevaga üllatada, siis ei ole paremat isegi pakkuda kui sinimerekarbid FoodStudio kookose – sinimerekarbipuljongis.

Aja pakk kookose – sinimerekarbipuljongit potis keema.  Pese karbid külma voolava veel all,et hamba all hiljem liiv ei krudiseks. Sorteeri terved ja kinnised välja. Aseta keevasse puljongisse, lase kuni 5 minutit podiseda. Miks kuni 5 minutit, sest tegelikult pead keetma karpe kuni selle hetkeni kui karbida avanevad.

Serveeri kohe! Kõrvale lõika baguette viilud ja kui karpide sisemus söödud, joo puljong ka ära või lase baguette’il mõnusalt puljong endasse imenduda ja naudi puljongit väikese lisandiga nagu lisarooga.

Ah – jaa. Kui oled koriandri sõber või teravama toidu sõber, siis raputa peale koriandrit või tšillit. Aga pole oluline.

Natuke näputööd karpide puhastamisel, veidi luristamist, et puljong ära juua ning saiaga riibu kõik hea kraam viimseni kokku. Mõnus! Ja nüüd korrata! Kasvõi iga päev!

PS! Oluline teada: Vahel juhtub nii, et päris paljud karbid on juba poes kas lahtised või katkised. Seega osta pisukese varuga. Katkised ja juba lahtised karbid ei kõlba enam söögiks. Peale keetmist ei kõlba aga need karbid, mis on kinniseks jäänud ega pole end keetmise ajal avanud.

Bon Appétit!

FoodStudio_Kookose_laimi_sinimerekarbipuljong