Tallemaks grillitud radicchio ja pannituld saanud viinamarjade ning demi-glace kastmega

Tallemaks grillitud radicchio ja pannituld saanud viinamarjade ning demi-glace kastmega

4 postjonit

400 g talle- või vasikamaksa

võid, praadimiseks

peotäis viinamarju

1 pakk FoodStudio demi-glace kastet

2 spl granaatõuna siirupit Naršarab

1 spl sojakastet

1 pisem radicchio

heledat balsamico kastet

serveerimiseks rukolat

VALMISTAMINE

Puhasta tallemaks kelmest ning õhukesest kilejast ümbrisest. Lõika piklikud tükid. (Sobib ka vasika- või kanamaks).

Lase pann kuumaks, sulata või ning prae maksatükid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Maitsesta jahvatatud soola ja piparaga.

Vali viinamarjad, millel pole seemneid sees ja pese hoolsalt kuuma veega. Lisa nad ka pannile, kuuma või sisse – neist immitsev magus mahl karamelliseerub maksa ümber imemaitsval moel.

Radicchio on mõruda mekiga siguriliste sugukonda kuuluv lehtköögivili, mis magusapoolsete lisandite juurde sobib hästi. Lõika igale sööjale väike, aktsenti andev sektor.

Kuumuta teine pann, sulata või ning prae sektorid mõlemalt küljelt ning nirista siis heledat balsamico kastet või pisut granaatõuna kastet ehk naršharabi.

Väikeses potis lase demi-glace kaste kuumaks ja mullitama, lisa hapukasmagusat granaatõuna kastet ning tummist sojakastet ning keeda mõni minut, kuni maitsed on ühtseks saanud.

Hästi passib siia ka pastinaagi tamp või röstitud heledad juurviljad.

FoodStudio_demiglace_KASTE_230ml_EST