Tomati, kreveti ja fenkoli supp
Tomati, kreveti ja fenkoli supp
Kogus: neljale
2 keskmise suurusega hästi küpset tomatit või 400 g purk purustatud tomateid
1 sibul, hakituna
2-3 küüslauguküünt, hakituna
1 väiksem fenkolipea, ribadeks lõigatuna
2 dl valget veini
7,5 dl FoodStudio kalapuljongit
400 g tooreid tiigerkreveti sabasid
Soola ja pipart
Veidike suhkrut (vajadusel)
Oliiviõli
VALMISTAMINE
1. Alusta esmalt tomatitelt naha eemaldamisest. Selleks kuumuta kastrulis vesi keemiseni. Lõika tomatite alumisele küljele ristikujuline lõige ja tõsta tomatid paarikümneks sekundiks kuuma vette. Tõsta sealt suurema lusikaga tomatid välja ja jahuta külma vee all. Tõmba tomatitelt nahk maha ja koori ning tükelda tomatid.
2. Lõika fenkoli rohelised võrsed ära ja tõsta need kõrvale. Kasuta neid supi viimistlemisel.
3. Kuumuta paksupõhjalise poti põhjas oliiviõli. Hauta sibulat, küüslauku ja fenkolit keskmisel kuumusel 3-5 minutit, kuni need on muutunud läbipaistvaks. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla peale valge vein ning lase keema tõusta. Keeda paar minutit, kuni vein on pisut kokku keenud. Lisa potti puljong ja hakitud tomatid. Maitsesta vajadusel soola, pipra ja tibakese suhkruga.
4. Lase keema tõusta ja keeda mõni minut, tõsta siis pliidilt ära ja lisa potti krevetid. Lase umbes 3 minutit seista, et krevetid läbi küpseksid. Jaga supp kaussidesse või supitaldrikutesse ning serveeri kohe. Puista peale fenkolilt lõigatud rohelisi võrseid.