Aromaatne supp gyozade ja värske aedviljaga
Aromaatne supp gyozade ja värske aedviljaga
Kogus: neljale
700 - 750 ml FoodStudio Tai kanapuljongit
paarisentimeetrine jupp ingverit
3 küüslauguküünt
1 suur porgand või samavõrra väiksemaid
400 g külmutatud aedvilja-gyoza'sid ehk aasiapäraseid pelmeene (eriti tublid võivad need ka ise täita-voltida, retsepte pakub sõber Google)
peotäis rohelisi lehti: lehtkapsast, paksoid või spinatit
peotäis rohelisi herneid
1 sl sojakastet
1 tl seesamiõli (kui pole, ei juhtu midagi hullu)
peale raputamiseks hakitud rohelist sibulat ja/või koriandrilehti ja -õisi
VALMISTAMINE
1. Vala puljong potti ja kuumuta keema. Haki ingver ja küüslauk peeneks. Lisa puljongile.
2. Ribasta porgand aedviljalõikuriga või käsitsi, võid porgandi ka jämeda riiviga riivida. Lisa supile pelmeenid (külmutatult, pole tarvis sulatada) ja keeda u 5 minutit, kuni nad on peaaegu pehmed. Nüüd lisa porgand, rohelised lehed ja herned ja keeda veel 5 minutit, kuni lehed on “kokku kukkunud” ja ka aedviljadest kuumus läbi käinud. Ole ettevaatlik, et gyozad liigselt ei pehmeneks, siis lähevad nad katki.
3. Maitsesta supp sojakastme ja seesamiõliga (kui viimast kasutad). Raputa peale hakitud rohelist sibulat või koriandrit.
4. Naudi suppi kohe värskena, seistes pehmenevad pelmeenid liigselt.