Bouillabaisse – nii nagu seda kaluturule sissemaganu teeks
Bouillabaisse – nii nagu seda kaluturule sissemaganu teeks
2 portsjonit
1 šalott sibul/ tavaline sibul
2 küüslauguküünt
2 spl õli, praadimiseks
1 pakk FoodStudio Vahemere kalapuljongit tomatiga ehk Bouillabaisse'i
1-3 viilu sidrunit
4 suvist kartulit
150 g kirsstomateid
1-2 kalafileed või 0,5 kg sinimerekarpe või 240 g hiidkrevette või ükskõik. milliseid mereelukaid kalalett hilinejale võimaldab
Maitserohelist, tilli või peterselli
VALMISTAMINE
Haki sibul viiludeks ning küüslauk kuubikuteks. Kui sul leidub fenkolit, võid ka seda kasutada sibula asemel. Kuumuta supipoti põhjas õli ning keeruta sibulat, kuni klaasjas. Lisa küüslauk. Nüüd heida sisse kirsstomatid. Võid nad ka pooleks lõigata, kui viitsid. Pese suvised pisikesed kartulid ning lõika suupärasteks tükkideks. Lisa potti tomatite peale. Nüüd rebi puljongipakil nurk ära ning vala puljong potti. Lase keema tõusta ning podiseda, kuni kartul on pehme
Tükelda kala või vajadusel puhasta hiid-krevetid, pese sinimerekarbid või mistahes merelised tegelased supi sisse plaanisid panna. Pane need nüüd supipotti ja lase mõni minut veel podiseda.
Haki maitserohelist ning pigista pisut sidruni mahla peale. Serveeri ja murra krõbedakoorelist pikka saia kõrvale, sest see supitaldrik peab puhtaks riibutud saama!