Vahemerepärane lihtne paella

Vahemerepärane lihtne paella

4 portsjonit

1 spl õli

1 sibul

100 g chorizo vorsti

250 g riisi

1 pakk FoodStudio Vahemere kalapuljongit tomatiga ehk Bouillabaisse'i

100 g rohelisi ube või herneid

150 g hiidkrevette

300 g külmutatud rannakarbiliha või 0,7 kg sinimerekarpe

kimp peterselli

soola ja pipart

VALMISTAMINE

Vahemere kalapuljongit tomatiga võib kasutada ka ühe uhke paella valmistamiseks, sest peale riisi, paprika ning mereandide muud vaja polegi. Loomulikult võib sinna veel safranit pudistada, herneid ja ube, suvikõrvitsaid, koorikloomi, krevette ja oliive lisada, aga selle otsustad sina ise. Meie tegime sulle lihtsalt puljongi valmis!

Sõpradega laua ümber mõmisemise road nagu ramen, risoto, bouillabaisse ja ka paella on kõik puha talupojatoidud, mis valminud sellest, mis kätte juhtus ning milline hooaeg käes oli. Seepärast soovitame julgelt läheneda erinevate mereandidega ning jätta muu hool ja vaev FoodStudio kokkade valmistatud puljongi hooleks.

 

Haki sibul ja kuumuta pannil õliga, kuni klaasjas. Lisa hakitud chorizo vorst. Nüüd lisa riis, keeruta kuni see on kena oranži jume saanud ning vala peale oma uus lemmik puljong ehk bouillabaisse.

Kuumuta keemiseni ning lase siis veerand tundi haududa.

Lisa ka oad ning rannakarbiliha või päris lõppjärgus terved, pestud ja harjaga üle käidud sinimerekarbid. Kõiksugu krevetid, kalmaari rõngad, kala tükid võiksid ka siia tee leida.

Maitse! Vajadusel lisa veidi soola ja kindlasti jahvata värskelt pipart peale. Pigista pisut sidruni mahla ning serveeri lahke koguse hakitud peterselliga.

Bouillabaisse_tomatine_kalapuljong