Mereannipasta, nagu oleksid Vahemere rannikule seilanud

Mereannipasta, nagu oleksid Vahemere rannikule seilanud

4 portsjonit

2 küüslauguküünt

2 spl õli, praadimiseks

1 punane paprika

1 pakk FoodStudio Vahemere kalapuljongit tomatiga ehk Bouilabaisse'i

250 g linguine pastat (Tartu Mill)

300 g mereandide segu

pisike punt peterselli

kõva laabijuustu serveerimiseks, nt Forte

värsket tšillit ja jahvatatud musta pipart

VALMISTAMINE

Pikk tööpäev seljataga ja unistustes luristad hoopis Vahemere päikese all tummist mereannipastat, aga tegelikkus on tavaline Eesti suvi. Pole hullu – haara pakk Bouilabaisse’i puljongit ühte kätte, teise kätte värsket pastat (või lepi linguine pakiga), sügavkülmast mereannisegu ning pane kõik korraga potti. Rösti veel paar head viilu saia, tõmba kriim võid peale ning hõõru küüslauguga sisse. Täpselt nii kaua kulubki aega, et pasta saaks puljongis valmis, mereannid tips-tops küpseks ning jääb vaid laisalt paar lehte peterselli peale rebida.

Kuidas see päriselt käib – natuke siiski on vaja järjekorras asju teha 🙂  Voilá – juhtnöörid on siin:

Võta kõrge servaga pann, et kogu roog valmiks ühes nõus. Viiluta puhastatud küüslauk ning üks punane paprika, hästi peenelt.

Kuumuta panni põhjas pisut õli ja keeruta seal viilutatud küüslauk ning paprika ribad. Nüüd rebi puljongi pakk avatuks ning vala potti ning lase keema tõusta. Lisa linguine pasta või hoopis tagliatelle. Pasta keemisaega kontrolli kindlasti pakilt – al dente!

Kui pasta on peaaegu al dente, lisa pannile ka mereannisegu. Olgu seal siis mistahes merelisi tegelasi! Sega pannil küpsevat pastarooga. Maitse, ehk vajab pasta veidi lisa soola!

Haki lahke punt peterselli ning riivi pisut kõva laabijuustu peale ning serveeri.

Kui armastad tulisust, haki jupp värsket tšillit peale ning viimistle maitsed jahvatatud musta pipraga.

Bon Appétit!

Bouillabaisse_tomatine_kalapuljong