Kaalikavorm koorese piprakastme ning tüümianiga

Kaalikavorm koorese piprakastme ning tüümianiga

0,8 kg kaalikat

2 küüslaugu küünt

pisike punt värsket tüümianit

2 pakki FoodStudio koorest piprakastet

VALMISTAMINE

Kaalikavorm on Rootsis jõuluaja klassika ning sobib hästi ka meie traditsioone rikastama. Piprase koorekastmega on seda eriti lihtne teha ning tegelikult sobib siia ka meie Bechamel, sidrunikaste ning miks mitte ka hakklihakaste. Piprakastmega aga on kõige parem!

Viiluta kaalikas nii õhukeselt, kui saad. Parim on selleks mandoliini kasutada aga hea noatööga saab samuti hakkama.

Määri ahjuvorm võiga. Puhasta küüsauk ning suru läbi pressi. Haki tüümian peeneks ja sega kaalika viiludele koos piprakastme ja pressitud küüslauguga ning jaga ahjuvormi ühtlaselt laiali. (Kokku segamist võid ka eraldi laiemas kausis teha, et oleks mugavam).

Küpseta 190 kraadi juures umbes 45 minutit või kuni kaalikas on pehme ja vorm pealt kuldne.

FoodStudio_pipra_KASTE_230ml_EST