Kalasupp bouillabaisse ainetel

Kalasupp bouillabaisse ainetel

Kogus: neljale

oliiviõli

2 varsselleri vart (ca 100 g)

2 keskmist porgandit (ca 150 g)

2 mugulsibulat (ca 100 g)

½ fenkolit (ca 100 g) (võib jätta ka välja, kuna tähtaniis annab aniisi maitset küllaga)

2-3 küüslauguküünt

4 keskmist tomatit (ca 200 g)

4 sl tomatipastat

1 l FoodStudio kalapuljongit (nt 750 ml + 350 ml pakk)

2 tähtaniisi kauna (neid tähekesi nimetatakse kaunadeks)

meresoola

musta pipart

Supi peale:

ca 20 tiigerkrevetti

ca 200 g lõhefileed (soovi korral ka mõnda muud kala, sinimerekarpe või teisi mereande)

meresoola

musta pipart

värsket koriandrit

VALMISTAMINE

1. Bouillabaisse supist inspireeritud kalasupi jaoks haki varsseller, porgand, mugulsibul, fenkol, küüslauk ja tomatid võimalikult väikesteks kuubikuteks. Kuumuta mittenakkuvas potis oliiviõli ning lisa hakitud köögiviljad, lisa soola ja pipart (arvesta ka puljongi soolasust). Kuumuta köögivilju pidevalt segades ca 7 minutit, ära pruunista.

2. Seejärel kalla potti köögiviljade peale kuum puljong, lisa puljongisse tähtaniis ning keeda suppi madalal kuumusel kuni 20 minutit (maitse vahepeal köögiviljade pehmust).

3. Supi keemise ajal lõika lõhefileest kuubikud ning puhasta krevetid (võib kasutada ka sügavkülmutatud krevette, mida tasub enne sulatada). Kuumuta pann, lisa pannile tilk õli ning krevetid ja lõhekuubikud ning prae mõni minut, kuni need on küpsed, lisa maitseks soola ja pipart.

4. Serveerimisel tõsta potist supp kaussi ning tõsta supi peale praetud lõhe ja krevetid. Lisa supile soovi korral ka värsket koriandrit.

FoodStudio_kala_PULJONG_350g_EST