Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

Kogus: neljale

750 ml Food Studio Aasia puljongit

200 g kana kintsuliha või eelmise päeva ahjukana

200 g bataati

100 g brokolit

1 väiksem suvikõrvits

1 punane paprika

suur peotäis spinatit

2 sl kreemjat maapähklivõid

1 dl kookospiiima

Soovi korral lisa serveerimisel veidi laimimahla, röstitud maapähkleid ja/või koriandrilehti

VALMISTAMINE

Kui kasutad toorest kana, siis lõika see suupärasteks tükkideks, maitsesta kergelt soolaga ja kuumuta väheses õlis paari-kolme minuti jooksul, kuni see ei ole enam roosakas.

Valmista ette ka ülejäänud koostisained – tükelda paprika, koori ja tükelda bataat, murra brokoli õisikuteks ning lõika suvikõrvits kas spiraallõikuri või julienne’i lõikuri abil peenteks ribadeks. Kui sa suvikõrvitsanuudleid ei soovi, võid suvikõrvitsa aga ka lihtsalt väiksemateks kuubikuteks lõigata.

Lase puljong keema ning lisa bataadikuubikud, praetud värske kanaliha ja paprika. Keeda u 7 minutit, siis vala sekka brokoliõisikud ja keeda veel 3 minutit.

Kui kasutad suvikõrvitsakuubikuid, siis lisa ka need ning eelmise päeva ahjukana jäägid võid samuti nüüd potti pista.

Nuudlitega oota veel veidi. Selleks, et maapähklivõi paremini seguneks, tõsta see väiksemasse kaussi ning lisa väike kogus kuuma puljongit. Sega läbi ja vala supi hulka. Lisa kookospiim ja kohe kui supp uuesti keema tõusta tahab, võta see tulelt. Lisa spinatilehed ja sega jälle.

Jaga kaussidesse suvikõrvitsanuudlid ja tõsta neile kuum supp. Peale puista soovi korral kuival pannil kergelt röstitud ja hakitud maapähkleid, koriandrilehti ja lisa igasse kaussi ka julge sorts laimimahla.

FoodStudio_aasia_PULJONG_350g_EST