Kookospiimaga lõhesupp

Kookospiimaga lõhesupp

Kogus: kolmele

750 ml FoodStudio kalapuljongit

1 dl kookospiima

3 porgandit

150 g rooskapsast ehk Brüsseli kapsast

võid ja/või oliiviõli praadimiseks

1 vars sidrunheina

ca 25 g ingverit

ca 250 g lõhefileed

meresoola

musta pipart

värsket koriandrit

VALMISTAMINE

1. Eemalda lõhefileelt nahk ning lõika lõhe suupärasteks tükkideks. Tükelda porgand peenikesteks ribadeks kas noaga või juurvilja spiraalitajaga. Eemalda rooskapsastelt pealmised lehed ning lõika need pooleks.

2. Kuumuta pann, lisa pannile veidi õli või võid ning prae keskmisel kuumusel porgandiribasid ja poolitatud rooskapsaid umbes 5 minutit, viimasel minutil lisa peenelt hakitud sidrunhein (eemalda pealmised puised kihid) ja ingver.

3. Pane kalapuljong potti kuumenema ning samal ajal prae pannil lõhekuubikuid 2-3 minutit. Maitsesta lõhe soola ja musta pipraga.

4. Kui puljong on keema tõusnud, lisa puljongi hulka kookospiim.

5. Jaga kaussidesse pannil eeltöödeldud köögiviljad ja lõhekuubikud ning kalla igasse kaussi peale kuum puljong. Soovi korral lisa supile maitseroheliseks värsket koriandrit.

FoodStudio_kala_PULJONG_350g_EST