Laimirisoto tšillikrevettidega

Laimirisoto tšillikrevettidega

Kogus: kahele

Laimirisoto:

1 sibul

1 sl oliiviõli

200 g risotoriisi

750 ml FoodStudio kalapuljongit

1 väike laim (2 sl mahla ja tervelt laimilt riivitud koor)

1,5 sl võid

soola, pipart

värsket hakitud peterselli

Tšillikrevetid:

8 toorest hiidkrevetti

2 küüslauguküünt

1 sl oliiviõli

u 0,5 tl tšillihelbeid

soola

VALMISTAMINE

1. Haki sibul peeneks. Kuumuta õlis klaasjaks, hoidu pruunistamisest. Lisa riis, kuumuta segades läbi, kuni riisiterad on läbipaistvad. Lisa laimimahl, sega läbi. Lisa sooja puljongit kulbitäie kaupa ning sega riisi pärast iga kulbitäit. Järgmine kulbitäis lisa, kui eelmine on riisi imendunud. Kokku kulub risoto keetmiseks u 20 minutit.

2. Kui riis on pehme, lisa laimikoor, või ja hakitud petersell. Klopi hoogsalt läbi. Risoto peab jääma kreemjas. Maitsesta risoto soola ja musta pipraga.

3. Puhasta krevetid.* Haki küüslauk. Kuumuta pannil õli ja prae küüslauku minutijagu. Lisa pannile krevetid ja prae mõlemalt küljelt küpseks, selleks kulub umbes minut ühelt ja minut teiselt poolt. Lisa maitse järgi tšillihelbeid ja vajadusel ka veidi soola.

4. Serveeri kuuma risotot koos krevettidega, raputa enne serveerimist peale veel värsket hakitud peterselli ja jahvata paar keerdu musta pipart.
*Kui krevetil on pea, keera see õrnalt küljest. Krevetti kahe käe vahel hoides ja pöialdega tõmmates koori krevetilt kest koos jalgadega. Saba võib jätta külge või eemaldada, olenevalt sellest, kuidas soovid krevetti kasutada. Aseta krevett kõhuli lõikelauale ja tee terava noaga seljale sisselõige. Eemalda tume sool seda noaotsaga kerides. Kui sool on purunenud, kaabi ta välja või pese krevetti voolava vee all, sõrmega soolejäänuseid eemaldades. Enne kasutamist kuivata krevetid.

FoodStudio_kala_PULJONG_350g_EST