Mac’n’cheese kikerherneste ja lehtkapsaga
Mac’n’cheese kikerherneste ja lehtkapsaga
Taimne roog
200 g sarvekese makarone
240 g konserv kikerherneid
2 lehte lehtkapsast või peotäis spinatit
2 pakki FoodStudio koorest praekastet Bechamel
1 dl vahukoort
250 g riivitud juustu
1 tl Sriracha tšilli kastet või 0,5 tl tšillihelbeid
maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
100 g mozzarella kirsse
VALMISTAMINE
Keeda sarvekesed al dente, nõruta ning jahuta kiirelt külma veega. Võita ahjuvorm võiga ning vala sarvekesed sinna. Kurna kikerherned konservvedelikust ning sega makaronide hulka. Pese lehtkapsas või spinat, raputa kuivaks ning rebi suupärasemateks tükkideks ning sega lisaks ahjuvormi.
Vala kaks pakki FoodStudio bešamell kastet blenderisse, lisa vahukoor, sool ja juust.
Blenderda ühtlaseks kreemjaks kastmeks ning lisa enda maitse järgi tšillit ning värskelt jahvatatud musta pipart.
Vala kaste ahjuvormi, sega kergelt läbi ning küpseta 200-kraadi juures 25 minutit. Tõsta ahjust, rebi mozzarella peale ning küpseta veel umbes 7-10 minutit.
Serveeri tomatite, röstitud paprika ning rohke värske salatiga.