Mac’n’cheese kikerherneste ja lehtkapsaga

Mac’n’cheese kikerherneste ja lehtkapsaga

Taimne roog

200 g sarvekese makarone

240 g konserv kikerherneid

2 lehte lehtkapsast või peotäis spinatit

2 pakki FoodStudio Bechamel kastet (vegan)

1 dl kaerakoort

140 g Violife Cheddar maitselist juustu alternatiivi

100 g Violife original block juustu alternatiivi

2 spl maitsepärmi

1 tl Sriracha tšilli kastet või 0,5 tl tšillihelbeid

maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart

100 g Violife riivitud mozzarella maitselist juustu alternatiivi

VALMISTAMINE

Keeda sarvekesed al dente, nõruta ning jahuta kiirelt külma veega. Võita ahjuvorm taimse võiga ning vala sarvekesed sinna. Kurna kikerherned konservvedelikust ning sega makaronide hulka. Pese lehtkapsas või spinat, raputa kuivaks ning rebi suupärasemateks tükkideks ning sega lisaks ahjuvormi.

Vala kaks pakki FoodStudio bešamell kastet blenderisse, lisa kaerakoor, sool, maitsepärm ja juustud.

Blenderda ühtlaseks kreemjaks kastmeks ning lisa enda maitse järgi tšillit ning värskelt jahvatatud musta pipart.

Vala kaste ahjuvormi, sega kergelt läbi ning küpseta 200-kraadi juures 25 minutit. Tõsta ahjust, raputa peale riivitud juustu alternatiiv ning küpseta veel umbes 7-10 minutit. Serveeri tomatite, röstitud paprika ning rohke värske salatiga.

Vegan Bechamel