Mac’n’cheese kikerherneste ja lehtkapsaga
Mac’n’cheese kikerherneste ja lehtkapsaga
Taimne roog
200 g sarvekese makarone
240 g konserv kikerherneid
2 lehte lehtkapsast või peotäis spinatit
2 pakki FoodStudio Bechamel kastet (vegan)
1 dl kaerakoort
140 g Violife Cheddar maitselist juustu alternatiivi
100 g Violife original block juustu alternatiivi
2 spl maitsepärmi
1 tl Sriracha tšilli kastet või 0,5 tl tšillihelbeid
maitse järgi soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
100 g Violife riivitud mozzarella maitselist juustu alternatiivi

VALMISTAMINE
Keeda sarvekesed al dente, nõruta ning jahuta kiirelt külma veega. Võita ahjuvorm taimse võiga ning vala sarvekesed sinna. Kurna kikerherned konservvedelikust ning sega makaronide hulka. Pese lehtkapsas või spinat, raputa kuivaks ning rebi suupärasemateks tükkideks ning sega lisaks ahjuvormi.
Vala kaks pakki FoodStudio bešamell kastet blenderisse, lisa kaerakoor, sool, maitsepärm ja juustud.
Blenderda ühtlaseks kreemjaks kastmeks ning lisa enda maitse järgi tšillit ning värskelt jahvatatud musta pipart.
Vala kaste ahjuvormi, sega kergelt läbi ning küpseta 200-kraadi juures 25 minutit. Tõsta ahjust, raputa peale riivitud juustu alternatiiv ning küpseta veel umbes 7-10 minutit. Serveeri tomatite, röstitud paprika ning rohke värske salatiga.
